Σημύδα 30gr Health Trade

Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 ημέρες
Κωδικός 4551
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 30 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία betula rendula
Εταιρεία Health Trade
Barcode 5200700802651
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Betula rendula (Βετούλη η κρεμοκλαδής) και στη χώρα μας τη συναντούμε στα βόρεια (Φαλακρό όρος, Παγγαίο, Βόρα και Πάϊκο) με την ονομασία σημύδα ή μπέτουλα. Το βότανο το συναντούμε σε πεδιάδες, σε δροσερά δάση και υγρούς τόπους σε όλη την Ευρώπη και τη βόρειο Ασία. Η σημύδα είναι κομψό και γεμάτο χάρη δέντρο που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 15 μ.

Τα φρέσκα φύλλα σημύδας περιέχουν φλαβονοειδή, ουσίες οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Τα φύλλα της σημύδας είναι αποτελεσματικό ίαμα για την κυστίτιδα και άλλες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το εκχύλισμα από τα νεαρά φύλλα του φυτού βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τα περιττά υγρά, καταπολεμά την κατακράτηση, αντιμετωπίζει δραστικά τα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα, βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει ό,τι τον επιβαρύνει.

Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξερά φύλλα σημύδας ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Υπό μορφή βάμματος, παίρνουμε 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.
Αρχαίοι Κινέζικοι και Αιγυπτιακοί πάπυροι περιγράφουν θεραπευτικές χρήσεις φυτών ήδη από το 3000 π.Χ.. Ιθαγενείς πολιτισμοί, όπως Αφρικανοί και αυτόχθονες Αμερικανοί, χρησιμοποιούσαν βότανα ως μέρος θεραπευτικών τελετουργιών, ενώ άλλοι λαοί ανέπτυσσαν παραδοσιακά ιατρικά συστήματα, όπως είναι η Αγιουβέρδα και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, στα οποία τα βότανα είχαν τον πρώτο ρόλο.

Η ελληνική μυθολογία εμπεριέχει πλήθος αναφορών στην τέχνη της θεραπευτικής με τη χρήση των βοτάνων, αναδεικνύοντας μορφές που συνέδεσαν το όνομά τους με τη μεταγενέστερη ιατρική επιστήμη, όπως το γιο του Απόλλωνα, Ασκληπιό. Στην αρχαία ελληνική ιστορία αναφέρεται η εκτεταμένη χρήση των βοτάνων από σημαντικούς ιατροφιλόσοφους της εποχής, ενώ ο Ιπποκράτης (460 π.Χ. – 377π.Χ.), ο «πατέρας» της ιατρικής, προσπαθώντας να εντοπίσει τι είναι αυτό που έχει επιπτώσεις στην υγεία του και τι τον βοηθά, χρησιμοποίησε φυτά και βότανα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, πεπεισμένος για τη ευεργετική δύναμη της φύσης.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένα περί τα 7.000 αυτόχθονα φυτικά είδη και υποείδη, εκ των οποίων το ένα από τα πέντε αποτελεί ενδημικό είδος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φυτική ή βοτανική ιατρική, η ιστορία της οποίας έχει μακρά παράδοση που ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, να διαθέτει μια τεράστια ποικιλία πρώτων υλών για να επιλέξει, να συνδυάσει και να χρησιμοποιήσει με νου και γνώση.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε ό,τι αφορά τα βότανα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή επίσκεψη σε γιατρό ή άλλο ειδικό της υγείας!
Επιστροφή στην κορυφή